Från jord till bord, god grön mat efter säsong

Cheesecake

Cheesecake

Det är alltid läge för en klassisk cheesecake, den passar perfekt som avslutning på en god middag, till fikat eller kanske på en lyxig brunchbuffé. Min cheesecake har en krämig fyllning, god digestive botten med toner av kanel och trivs extra bra i sällskap av färska bär som hallon och röda vinbär. Det bästa med en cheesecake (förutom att den är oförskämt god) är att den är förhållandevis lätt att göra men ändå känns väldigt lyxig och som grädde på moset går den även utmärkt att förbereda dagen före då den mår bra av att stå till sig, perfekt om du ska ha gäster med andra ord!

Ingredienser:

Botten
  • 10 digestivekex
  • 75 g smör
  • 1 tsk kanel
Fyllning
  • 300 g färskost
  • 1 1/3 dl kvarg
  • 4/5 dl socker
  • 1 krm vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
  • 2 äggulor
  • 1/2 citron (finrivet skal och juice)
Garnering
  • Färska bär, till exempel hallon och röda vinbär

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175

2. Botten: Krossa kexen genom att stöta dem i en mortel eller kör dem i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexen och kanelen, tryck ut massan i en form, 24 cm diameter.

3. Fyllning: Mixa eller blanda väl färskost, kvarg, socker, vaniljpulver, äggulor och citron, häll smeten i formen.

4. Grädda i ca 20-30 minuter.

5. Garnering: Låt kallna och garnera med färska bär.

 

Hoppas det smakar!

Please follow and like us:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *