Från jord till bord, god grön mat efter säsong

Frost

Frost

En morgon var marken täckt av frost och dimmor dansade över ängarna, det hela var så magiskt att jag skyndade mig att äta frukost, klä på mig och dottern och släpa upp hunden ur sängen där hon hade grävt ner sig under täcket morgontrött och frusen som hon är och så gav vi oss ut på upptäcktsfärd i den förtrollade frostvärlden.

 

Dimma i gryningen, total stillhet råder, dagens problem och måsten har ännu inte vaknat. Då jag är en mycket morgontrött person hör det till ovanligheterna att jag är uppe och ute tidigt på morgonen men när det väl händer tänker jag att det här ska jag göra varje morgon! Så blir det förstås inte.

 

Isiga kristaller hade lagt sig över trädgården och gjorde ett effektivt slut på de sista kvardröjande sommarblommorna, bara tuffingar som höstaster (högra bilden)  grönkål och en och annan ringblomma klarade sig undan helskinnade.

Fiffi var ivrig på att komma iväg, hon tycker inte alls om min nya vana att stanna och fotografera i tid och otid på våra promenader.

Solen fick gräset att glimra som om det vore täckt av tusentals diamanter

Ett stort dimmoln låg över sjön och dolde bergen som annars alltid är närvarande i bakgrunden, jag har förälskat mig i de blåa bergen här i Hälsingland och bestämt mig för att aldrig bosätta mig på en plats utan blåa berg vid horisonten

 

Hösten när den är som vackrast

På väg ner till sjön, genom dimman kan man skymta andra sidan

Vattnet låg spegelblankt, allt andades stillhet och det var en mystisk stämning i luften. Här bestämde sig Fiffi för att ta en egen utflykt, jag kunde skymta henne som en vit prick ute på udden.

Vi vandrade längs strandkanten och jag kände en stor förundran för hur vackert livet kan vara.

Den förlorade hunden återvände och vi gick hemåt igen

Dimman hade stigit upp och lagt sig som ett tungt molntäcke och solen såg vi inte mer av den dagen. Så här kan en promenad se ut en ovanligt vacker oktober morgon här hos oss, tack för att du ville följa med!

 

Please follow and like us:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *