Från jord till bord, god grön mat efter säsong

Vintern är här!

Vintern är här!

Här har vintern redan bäddat in världen i sitt vita täcke, dagarna är korta och vi får passa på att vara ute så mycket vi bara kan när det är ljust. Den här årstiden innebär lugnare tider för mig, av allt som behöver göras i trädgården och för djuren inför vintern är det viktigaste redan gjort och det som inte blev gjort får man släppa taget om och acceptera att det är svårt att hinna med allt jämt (särskilt om man har småbarn omkring sig). Det här året känns det välkommet att följa med i naturens skiftning till en lugnare rytm, med mer tid att vända blicken inåt och reflektera, att sitta framför brasan och tända stearinljus och dricka många koppar varmt te. Nu hoppas jag på att det snart kommer lite rejält med snö så att man kan ge sig ut på härliga skidturer, tills dess får vi nöja oss med att promenera.

Bilder från dagens skogspromenad

En frö ställning av stjärnflocka pyntad med nysnö

Snön får de få färgfläckar som är kvar att lysa ännu klarare

Med hjälp av en ståltråd, äpplen och något kul att använda som stopp i slutet (jag använde en gammal trasig kopp) pysslar du enkelt ihop en liten fågelmatare. Gott för fåglarna och fint att he en kul färgklick som blickfång i trädgården.

Hönshuset fick en storstädning och nu är det bäddat med ny halm både där inne och ute i “badhuset”. Tuppen som heter Kungen var lite misstänksam och undrade vad den där figuren med kameran gjorde i hönsgården. I bakgrunden skymtar hönorna Blomman och Svarta Sara.

 

En fördel med den här årstiden de vackra soluppgångarna och solnedgångarna, det är som om färgerna flyttar sig från marken och upp på himmelen istället.

Nu myser jag och Katten Johansson framför brasan, han går helst inte ut i det här vädret.

Godkväll, det var allt för den här gången, på återseende!

Please follow and like us:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *