Från jord till bord, god grön mat efter säsong

Bovetepannkakor

Bovetepannkakor

Ett grundrecept på de enklaste och enligt mig bästa pannkakorna med endast två ingredienser. De är inte bara svingoda utan råkar dessutom vara både glutenfria och veganska och det kanske allra bästa är att smeten inte behöver stå och svälla i evigheter, perfekt vid akut pannkakssug! Se bara till att ha bovetemjöl hemma i skafferiet så kan du svänga ihop dessa pannkakor på ett kick!

 

Ingredienser: 

  • 4 dl bovetemjöl
  • 6 dl vatten
  • ev. en nypa salt

Gör så här:

1. Blanda bovetemjöl först med hälften av vattnet, ha sedan i resterande vatten och blanda till en jämn smet.

2. Stek i valfritt matfett (undvik smör för en vegansk variant)

Tips

  • Även om smeten inte behöver stå och svälla finns det fördelar med att låta den stå tex. över natten (i kylskåp) de håller ihop ännu bättre och näringsämnen frigörs lättare och dessutom går det ännu snabbare om du till exempel vill steka pannkakor till frukost
  • Pannkakorna är goda att äta både med en söt fyllning och som en matigare variant fyllda med tex. fetaost, rucola och andra smaskiga grönsaker. Ibland använder jag pannkakorna som en ersättare för tortilla bröd, perfekt om man vill undvika halv- och helfabrikat
  • Jag använder det här receptet som ett grundrecept och brukar ha i diverse kryddor och grönsaker om jag känner för att skoja till det. Testa till exempel att mixa ner några nävar spenat eller blanda i 1-2 dl finrivna rotfrukter tex. morot eller palsternacka.
  • Dessa pannkakor är naturligt glutenfria och veganska och passar därför alla.
Pannkaksälskare ute på äventyr en försommarkväll 

 

Please follow and like us:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *