Från jord till bord, god grön mat efter säsong

Vår

Vår

Våren kom tillslut i år också trots att jag hade mina tvivel där ett tag. Med sig har den en att göra – lista som känns oändlig, nyvakna små nässlor, blåsippor, tussilago och rabarber som alla har bråttom att sträcka sig mot solens strålar, fågelkvitter från morgon till kväll och dagen är hela 12 timmar längre än vid vintersolståndet, det ni!

Just nu handlar livet nästan bara om att odla mat för framtiden, gräva, förkultivera, planera, plantera, vattna, så ännu mera frö och jaga bort ivriga hönor från rabatten. Tiden räcker helt enkelt inte till åt receptskapande och matfotograferande därför får ni helt enkelt hålla till godo med en liten inblick i vad jag har haft för mig den senaste tiden.

En trädgård håller på att vakna upp.. Jag passade på att ta lite bilder på den bortsmältande snön för att lättare komma ihåg vart snön tinar först vid senare tillfällen när man står och ska plantera en liten planta som till exempel vill ha ett skyddat/ varmare läge. Det kan nämligen visa på platser i trädgården där men kan vara lite optimistisk och plantera något som egentligen inte är härdigt i den odlingszon man befinner sig i.

Tomater på omskolning med snödrivor i bakgrunden, här uppe har snön legat tjock ända sedan mitten av november.

 

 

Vårtecken. Som även inkluderar en översvämmad jordkällare..

Katten Johansson var på plats på favorit platsen i rabatten så fort snön hade smält undan, nu ligger han där mest hela dagarna, om han inte är på sorkjakt förstås, han är praktiskt taget självförsörjande just nu.

Långa ljusa vårkvällar är något alldeles speciellt, jag drabbas alltid av en stark vandringslust på våren och särskilt en kväll som den här, då kan det vara bra att ha ett baby-larm som pipande varnar en när man har gått för långt hemifrån så att man inte alldeles irrar bort sig i någon slags drömvärld mitt emellan verklighet och fantasi.

Grånade hus, blåa berg och blåa blommor

Så har livet sett ut sett genom min kamera de senaste veckorna. Ta er tid att stanna upp och njuta i vårsolen blir min uppmaning till er och mig själv tills vi hörs nästa gång

Please follow and like us:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *