Från jord till bord, god grön mat efter säsong

Vårvandring

Vårvandring

 

 

Nu är den tiden här då man vill vara ute mest hela dagarna, våren väcker en stark vandringslängtan hos mig och jag får lust att ge mig ut i naturen på upptäcktsfärd. Naturen formligen exploderar av livskraft och glädje och nya små blommor tittar upp varje dag. Det allra bästa är nog att ängar och skogar är fullkomligt sprängfyllda med ätbart, harsyra, granskott, violer, maskrosor, tallskott, blåbärsblad, björkblad, små späda skott av rallarros och listan går vidare, det finns verkligen ett oändligt utbud av små delikatesser där ute.

Ibland grips jag av en stark lust att bara gå och gå mot den blånande horisonten och lämna vardagen bakom mig. Att bara fortsätta gå tills allt annat än vägen känns overkligt. Att helt enkelt gå ut ur mitt eget liv så att säga, rymma från alla små måsten och bekymmer och aldrig komma tillbaka. Inte nödvändigtvis för att livet känns svårt utan helt enkelt för att jag blir lockad av känslan av att vara på väg, rytmen av stegen, att se landskapet sakta förändras, nyfikenheten inför vad som finns bakom nästa kurva och lugnet när allt annat bleknar bort, när det enda som betyder något är stegens stadiga rytm som trummar mot vägen och vyn av ett storslaget landskap som sakta förändras.

Vi hade turen att träffa på dessa två förtjusande damer och alla deras ko kompisar.

Två saker jag gillar; gamla hus och blåa berg vid horisonten

Liljekonvalj med knoppar

Dessa små kompisar kallar sig granblommor (närmare bestämt granplantans hanblommor) ett helt gäng fick följa med hem och hamna i en inläggning. 

 

Ortsnamn och landskapet de hör hemma i fascinerar mig.

 

Rabatt i kvällsljus. Och apropå rabatter och kvällsljus så måste jag ge mig ut i kvällssolen och ta itu med diverse trädgårdsarbeten, skola om x antal kålplantor till exempel. Med det sagt önskar jag er en fortsatt trevlig söndagskväll!

Please follow and like us:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *