Från jord till bord, god grön mat efter säsong

Om mig

Hej och välkommen till mitt köksbord! Här bjuder jag på härliga vegetariska recept, läckra bakverk och varför inte ett svalkande glas älggrässaft. Jag som skriver heter Elsa Raeder och bor i en liten stuga i Hälsingland med min ettåriga dotter, tre katter, en hund, fyra hönor och en mormor. I mitt kök är det råvaran som har huvudrollen, ekologiskt eller ännu hellre biodynamiskt odlad och varsamt tillagad. Genuin mat, lagad efter säsong, från grunden och med lokala råvaror är något av det vackraste som finns tycker jag. Jag har en stark förkärlek för att göra saker för hand och från grunden, även om det ibland (läs: ofta) tar lite extra tid, den hederliga gamla hjulvispen har en alldeles speciell plats både i mitt kök och i mitt hjärta.

Somrig fryst hallon & lakritscheesecake

 

Med en hjulvisp kan inget hindra dig från att vispa grädde.. inte ens ett strömavbrott!

 

När jag inte står vid spisen gillar jag även att odla, vara ute i naturen, att läsa en bra bok, resa, måla och jag kastar mig gärna in i alla möjliga kreativa DIY-projekt som att snickra ihop en odlingslåda tex.

Jag älskar loppisfynd, återbruk och upcycling, det är ett viktigt och lekfullt steg på vägen mot en hållbar livsstil.

Så vad kan du som läser vänta dig av bloggen? Den kommer att handla om maten jag älskar att laga, vegetariskt med inslag av vilda örter, blommor och bär. Det kan också smyga sig in ett och annat inlägg om hemgjord hudvård, odling, barnmat, utflykter i det natursköna Hälsingland och tankar kring ett jordnära liv på landet. Det och allt annat du kan tänkas vilja prata om kring ett köksbord.

Hoppas du trivs här på bloggen!

Hör gärna av dig med frågor och önskemål till kontakt@elsasmat.se

Katten Johansson bjuder på älggrässaft